Summervibes en Tegenzin

 – 27 mei 2017 –

De eerste dag met tropische temperaturen. Ik zit in de tuin, waar het met de parasol en een enigszins koel briesje nog wel te doen is. Oké ik lieg: ik zweet me rot. Maar dat geeft niet; mijn zomervakantie begint meteen met zomers weer en ik vind het heerlijk. Middagen bij het meer, avonden in de tuin of op het strand met zomerhits die  nu als paddenstoelen uit de grond schieten… Ik raak al aan die summer-vibes gewend.  Maar waar ik nog niet aan gewend ben, is dat ik tussen al die leuke dingen door moet werken. Voorgaande jaren had ik zomers geen baantje, maar nu werk ik nog tot 3 juli door bij de supermarkt, dus tot ik op vakantie ga. Daarna ga ik iets anders zoeken voor mijn tussenjaar. Andere ’ tussenjaarders’ zijn al druk op zoek naar een nieuw baantje en het kost me moeite om daar niet in mee te gaan. Maar ik wil ook nog ‘echt’ vakantie, al zijn het maar twee weken. Volgend jaar werk ik hopelijk al genoeg.

Zo meteen moet ik ook werken, van drie tot zes. Ik zou willen dat ik kon zeggen dat ik het niet zo erg vind – in de supermarkt is het tenminste lekker koel – alleen dat vind ik dus wel. Vriendinnen die vrij zijn gaan naar het strand en ik kan straks niet eens de strakblauwe lucht zien. Daarom zit ik nu dus ook buiten, ook al is het veel te heet. Ik hoor je denken: Marleen, waarom neem je niet gewoon nu ontslag en ga je genieten van je vakantie? Dat denk ik zelf namelijk ook constant. Maar ik doe het niet. Simpelweg omdat ik het niet durf, maar ook omdat ik het geld dat ik de komende weken dan nog verdien goed kan gebruiken – als ik mijn spaarrekening niet helemaal wil leegtrekken deze zomer.  Volgend weekend ga ik last-minute naar Pinkpop, over 6 weken ga ik een week naar Rhodos… om maar wat activiteiten te noemen.

Ik blijf  mezelf dus maar voordelen van het werken vertellen, zoals dat het lekker koel is in de supermarkt. Want in feite kan ik door te werken ook meer ‘ja’ kan zeggen op spontane plannen.  Als ik niet moet werken tenminste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s