Dat wil ik ook

Misschien komt het omdat ik in de vrije tijd die ik de laatste tijd veel vegan youtubers volg. Ik gisteren mijn hele dag gespendeerd heb aan de video’s van Theveganstudent en Bonny Rebecca kijken (ik had heus wel betere dingen te doen, maar ik was ziek). Maar nu wil ik dus weer een maand veganistisch eten. Die youtubers zijn zo blij, zo fit, zo vol energie… dat wil ik ook.

In november deed ik het al, een maand vegan eten. Het ging me goed af, maar uiteindelijk was ik toch niet helemaal tevreden. Ik at vrij veel slechte dingen à la pepernoten en chips en dan kunnen ze nog wel vegan zijn, maar goed waren ze niet voor me. En uiteindelijk voelde ik me dus niet goed dat ik ze at, en dat ik dus vegan at. Ik dacht na over wanneer ik de challenge kon herhalen, maar kon geen geschikte maand bedenken. En stiekem wilde ik het ook niet echt meer, weer helemaal verknocht aan al het goddelijke eten vol met zuivel en kaas.

nfd

Mijn eerste ‘The vegan student’ achtige havermoutontbijtje ziet er echt niet uit. Lekker was het gelukkig wel.

‘Wat houdt je dan nu tegen, een nieuwe maand staat voor de deur?’ Nou, dat is het volgende: 6 juli ga ik op vakantie naar Rhodos, Griekenland. Het land van Griekse yoghurt, halloumi, moussaka, feta… Ga ik dat mezelf aandoen? Alleen wachten tot augustus wil ik ook niet: Ik wil het NU doen. Juli is namelijk voor de rest wel een goede maand; ik ben van plan om de rest van de maand vooral tijd te nemen om écht tot rust te komen. Ik was namelijk gister en vandaag niet zomaar ziek; ik was simpelweg uitgeput. Ik heb het misschien wel drukker dan in tijden van school. Gelukkig vooral met leuke dingen zoals afspreken met vriendinnen en praktische zaken als werken en rijles, maar dat betekent niet dat ze niet vermoeiend zijn.

sdr

Favoriete vegan snack van dit moment: warme appel met kaneel, pindakaas, pinda’s of andere noten en dadels, alleen die had ik hier zoals je kunt zien niet.

Ik realiseer me heus wel dat veganistisch eten er heus niet voor gaat zorgen dat ik binnenkort zo blij als een ei (…) door het leven dans, met een lijf dat perfect in shape is. Ik denk dat ik gewoon weer iets nodig heb waar ik me op kan storten, nu school over is en mijn tijd als kassière ook bijna ten einde komt. Bij deze besluit ik dat ik me dan maar op mijn nieuwe blog zal storten en mijn levensstijl niet drastisch zal veranderen. Niet drastisch, want een stem in mijn hoofd spreekt me ook wel uitdagend toe: ‘Jij wil gezond veganistisch eten, ook op vakantie? Go ahead! Zie maar of het je lukt en of je er gelukkig en fit van wordt.’

Ik ben daarom ook meteen begonnen, dat idee van één maand loslatend en het gewoon een ‘proces’ te laten zijn, waarin ik fouten kan maken. Een hummusvariant eten waar honing inzit bijvoorbeeld, en het veganisme volhouden op vakantie. Misschien geef ik het binnenkort voorgoed op, of duurt het meer dan een jaar voor ik het onder de knie heb – ik zie wel waar het schip strandt.

(Op mijn oude blog heb ik over mijn vegan maand geschreven + laatst nog een artikel over dat ik geen veganist wilde zijn. Há. Maar als je benieuwd bent, ga dan naar http://www.afrozenrose.wordpress.com en zoek op ‘vegan’.)

(Oh en de cappuccino + taart bovenaan deze blogpost waren allebei vegan en errug lekker.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s