Vegan Update II: Rhodos-editie!

 

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: het is gelukt hoor, veganistisch eten op Rhodos! Één keer had ik een aubergine salade besteld waar yoghurt inzat en die heb ik gewoon opgegeten. Achteraf denk ik dat ik ‘m best terug had kunnen sturen en een andere salade had kunnen bestellen…. Dat is iets voor de volgende keer. Voor de rest ging het verrassend makkelijk, heb ik héérlijk gegeten en nieuwe combinaties ontdekt en voelde ik me bovenal erg goed. Ik zal je gauw een greep laten zien van wat ik gegeten heb op Rhodos, en om je niet té hongerig te maken, stop ik er ook een paar foto’s van Rhodos zelf tussen.

Nog een paar foto’s van wat ik at vóór ik naar Rhodos ging. Woensdag lunchte ik tussen het inpakken door met een Mediterraanse salade met veldsla, komkommer, wortel, tomaat, gegrilde bietjes, falafel, linzen, ras el hanout kruiden en een tahindressing.  Donderdag zelf nam ik nog even de tijd voor een goed ontbijt (smoothiebowl met biet, banaan, granola en pindakaas) en een lekkere lunch; onder die berg groente zit een linzenspread die ik in elkaar had geflanst, omdat de hummus op was.

mdeOns eerste Griekse maal aten we bij restaurant Yamas om 02:15 Nederlandse tijd. Dus in Griekenland om kwart over 3…  maar we hadden nog geen avondeten op en scheurden van de honger. Ik had Gigantes, paprika’s en aubergines gedrenkt in olie en we deelden aardappelpartjes, die echt niet normaal lekker waren!

De tweede avond op Rhodos aten we bij de pizzeria in onze straat, letterlijk nog geen 50 stappen lopen. Ik ging er dan ook met lage verwachtingen heen, maar ik kon – zonder problemen – een veganistische pizza bestellen en die beviel heel goed! Als dessert haalden we een ijsje bij Gelateria Ice Art, op nog geen 5 minuten afstand van ons appartement. Ze hadden superveel smaken en dus kon ik ook een top-combinatie maken van donkere chocolade en rood fruit. Op een vegan hoortje, uiteraard.

IMG_20170708_113529.jpgOns eerste ontbijtje op het balkon (de vorige dag brunchten we bij het strand) met broodjes Griekse pindakaas, kaneel en banaan en een abrikoos + perzik. En een niet zo lekkere koffie, helaas.

En die avond, zaterdagavond, aten we naar het schijnt de lekkerste falafel bij het kleine (maar volle) restaurantje George&Maria Art Of Falafel. Ik was erg blij, zoals je kan zien. Vooral met de hummus, want die had ik tot dan toe nog niet gevonden in de Griekse supermarkten. Hierna gingen we naar de Oude Stad om daar in donker rond te struinen.

Een kleine compilatie van wat ik zondag allemaal in mijn mond gestopt heb. Linksboven ziet u mijn ontbijt, bestaande uit havermout (gemaakt met kokend water), banaan en pindakaas. Dan ziet u rechtsboven mijn lunch: een pistolet belegd met mosterd, sla, tomaat, komkommer en paprika. Ja, ik werd vragend aangekeken toen ik zei dat dit het was en ik er geen vlees, kaas of boter op wilde. Daaronder is ons eerste en enige zelfgefabriceerde diner te zien, oftewel flatbread met een vulling van tomatenblokjes, groenten en fajitakruiden en kidneybonen en salade on the side. Het was echt verrassend goed uitgepakt!

IMG_20170708_195714.jpg

Ik had het even zwaar toen de ijssalon vandaag geen donkere chocolade-ijs had (mijn liefde voor sorbetijs moet nog even groeien), dus nam ik maar een ijskoffie als toetje. Of iets wat er voor door moest gaan, zo zonder melk. Iets later, terug in ons appartement, deden we ons tegoed aan sesamstengels met tahin, chips en popcorn.

Ontbijt met dit keer: wél lekkere koffie (filterkoffie van een echt hipster koffietentje dus dan weet je het wel) en broodjes pindakaas-banaan en jam-tahini. Die laatste combinatie – waarom heb ik die nog nooit eerder geprobeerd? Zó lekker! Lunch waren overgebleven flatbreads met hummus (ja gevonden hoor) en tomaat. En diner was een pasta arrabiata. Ik weet weer waarom ik nooit pasta eet in een restaurant; zo weinig saus. Maar het was wel een fijne afwisseling van al het Griekse eten.

IMG_20170710_184046.jpgVoor het eten maakten we trouwens een wandeling naar de Akropolis. Het ding zelf was niet zo bijzonder (hij stond ook nog eens in de steigers) maar het uitzicht over de stad was gelukkig wel mooi en maakte het tripje de moeite van het lopen waard.

De vegan snacks van die avond: pure chocolade en vijgenkoekjes, die iets weg hadden van sultana’s.

IMG_20170711_135845.jpgMaandagavond zijn we ‘uit’ geweest, en dus kwamen we dinsdag langzaam op gang. We dronken 2 uur ’s middags koffie bij Ono, waar we eerder coffee-to-go hadden gehaald.

Later die middag gingen we nog een keer naar de Oude Stad en de haven, zien hoe dat alles eruitziet bij daglicht. Bij het supermarktje aan de haven vonden we deze haverrepen, super lekker én twee van de drie varianten waren vegan! Spijtig dat ik niet meer heb ingeslagen.

Dinsdagavond aten we bij Kipos, het restaurant dat ons werd aangeraden door de reisleiding. Linksboven is dus dé auberginesalade en rechts zie je geroosterde groenten met balsamicosaus.

davWoensdag gingen we op boottocht langs de oostkust van Rhodos en stopten bij 4 baaien om te zwemmen. Iets dat je gewoon gedaan moet hebben wanneer je op Rhodos bent, als je het mij vraagt.

Linksboven zie je de lunch die we geserveerd kregen op de boot: gegrillde groenten, pastasalade, aardappeltjes, salade en een broodje. Not bad, not bad at all. De rest van de foto’s is van onze tweede keer bij Yamas en de zoveelste keer bij de ijssalon, waar ze weer donkere chocolade-ijs hadden – yes! Dit keer had ik er aardbeienijs bij.

IMG_20170713_202030.jpgDonderdag was onze laatste dag, maar wat ik toen at is allemaal al eens voorbij gekomen: havermout, broodjes tahin en hummus en pizza.


Nee, het was echt niet moeilijk om alle feta en Griekse yoghurt te laten staan. Ik heb heerlijk gegeten tijdens mijn vakantie – hopelijk is dat op de foto’s te zien. De volgende editie is ook weer een soort-van-speciaal, want die zal gaan over de periode ‘verplicht nietsdoen’ die ik voor mezelf heb ingesteld en waarin ik dus veel tijd heb om aan mijn eten te besteden en te koken. Hopelijk vond je het leuk om te zien hoe ik veganistisch door mijn vakantie ben gegaan en heb ik je een geïnspireerd om het veganisme een kans te geven! Want als het zelfs op Rhodos kan… 

P.S: Als je nu al benieuwd bent naar wat ik zoal eet, kun je me ook volgen via Instagram! In mijn verhaal zal ik mijn heerlijke ontbijtjes, lunches en diners laten zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s