Juni & Juli’ s muziek

Oh wat is ‘ie fijn, mijn J&J afspeellijst. Ik denk dat ik nog nooit zo weg was van één van mijn afspeellijsten, als van deze. Begin juli was ik mijn ‘Juni 2017’ afspeellijst nog steeds niet zat en dus vond ik het een beetje onzin om een nieuwe voor juli te maken en daar dan alle nummers van juni weer in te gooien. Dus transformeerde ik de lijst tot de J&J 2017 – lijst en bleef ik vrolijk alle nummers waar ik verslingerd aan was toevoegen. Op het moment van schrijven staat de teller op 53 nummers, al zijn de laatste paar nummers die ik vandaag uit de NEW MUSIC FRIDAY playlist heb gehaald om eens te beluisteren, dus ik weet niet of die er in blijven. Mijn afspeellijst lijkt één groot bij elkaar geraapt zooitje (waar mijn muzieksmaak op zich wel bekend om staat) maar er zit daadwerkelijk een systeem in. De nummers zijn namelijk in te delen in vier verschillende categorieën, op chronologische volgorde. Om het dus niet te laten eindigen als een al te groot onsamenhangend verhaal, zal ik de afspeellijst aflopen volgens die categorieën!

 Pinkpop

 

Begin juni bevond ik mij in Landgraaf voor Pinkpop. Na lang twijfelen kocht ik via Ticketswap nog een kaartje en gingen we uiteindelijk met z’n negenen naar Limburg en ik  had het echt voor geen goud willen missen; dat ticket kopen is misschien wel mijn beste beslissing van mijn hele zomer. Ik werd verrast door artiesten waar ik niet veel van verwachtte (Gavin James, Passenger, Green Day) en door artiesten die live nóg beter waren (Imagine Dragons en Kodaline) dan ik gedacht had. In mijn afspeellijst staat nu bijna alles van het nieuwe album van Imagine Dragons, Evolve. Ik ging los op Temperature – Sean Paul en There For You – Martin Garrix & Troye Sivan dus die staan ook zeker in mijn afspeellijst. Ook heb ik er nog vrij veel nummers instaan van artiesten die ik helaas niet heb kunnen zien, zoals  EX – James TW,  Overdose – Pierce Brothers en On The BvD – Chris Ayer. Het was echt een van de meest bijzondere ervaringen voor mij op muziekgebied tot nu toe en volgend jaar wil ik dus zéker weer!

Tussendoor en uitgaan

 

Ik dacht dat ik wel nummers van artiesten die op Indian Summer stonden in mijn afspeellijst had staan, maar gek genoeg is dat niet zo. Voor de volgende duidelijke scheidingslijn heb ik een soort tussenperiode, waar ik naar See I Wrote It for You – Jeremy Loops luisterde op zonnige dagen, en naar From The Dining Table – Harry Styles  als het regende. Ook heb ik er een paar uitgaan-nummers instaan for god knows what reason zoals Habiba – Boef,  Alleen – Lil’Kleine en een nummer van hun beide: Krantenwijk.  Waarschijnlijk wilde ik ze uit m’n hoof leren of zoiets stoms. Ook heb ik een paar nummers die ik typische uitgaan-nummers vind, maar nog nooit in welke kroeg dan ook gehoord heb. Dat zijn Sober – Lorde en More Than You Know – Axwell X Ingrosso. Komt denk ik door de tekst.  Kodaline bracht eindelijk Brother als single uit en het nieuwe nummer van James Arthur met Rudimental genaamd Sun Comes Up  en Truth To Power – OneRepublic waren  fijne verrassingen op een van de zovele New Music Friday’s.

Rhodos

dav

Rhodos… Waar moet ik beginnen? ‘W’ was onze DJ tijdens onze klaarmaaksessies, maaltijden en evening-balcony-Corona-parties, wat betekende dat we haar mega afspeellijst altijd aanhadden. We delen met z’n drieën de liefde voor Kensington en Douwe Bob, dus hen hebben we veelvuldig opgehad. St. Helena – Kensington  bij het ontbijt en Judge, Jury & Executioner – Douwe Bob op het balkon – dat soort rituelen hadden we. Ik werd er weer aan herinnerd hoe gaaf Marrakech en hoe mooi She Knows van Douwe Bob zijn. Despacito werd een soort running gag van ons, omdat je die echt o-ve-ral hoorde en ‘W’ en ‘J’ dat nummer verschrikkelijk vinden (ik vind ‘m best leuk en een prima uitgaansnummer). Rise Up – Imagine Dragons hoorden we toen we midden door een woonwijk liepen op weg naar de Akropolis, dus dat is ook een beetje ons liedje geworden. Oh en Lost Stars – Adam Levine  is ook balkonnummer die we meerdere keren keihard hebben meegezongen, en ieder een andere stem deden. Good times, good times… Ik keek gister Begin Again, daar is het liedje van, een film waar ik ooit al een héél groot deel van heb gezien, maar nooit het begin en einde, dus nu snapte ik ‘m pas goed.

Ratjetoe van likmevestje 

IMG_20170722_212113.jpgRuben Hein kwam op een regenachtige zaterdagavond bij Zomer Op Het Plein en aangezien mijn moeder fan van hem was / is, gingen we even kijken.

De periode na Rhodos is best lang en is een combinatie van nieuwe nummers, ontdekte nummers en oude favorieten. SUBURBIA – Troye Sivan en Mess Is Mine – Vance Joy zijn er twee van die oude favorieten. Vance Joy bracht deze maand ook een nieuw nummer uit, Lay It On Me, waarvan het instrumentale stuk echt heerlijk is. Van Jou – Paul Sinha is een ander nieuw nummer – nou ja voor mij – en vind ik oprecht een leuk Nederlandstalig lied (in tegenstelling tot die uitgaansnummers). Ook ontdekte ik Do I Wanna Know? – Artic Monkeys en ik kan er met mijn hoofd gewoon niet bij waarom ik ooit een hekel had aan de Artic Monkeys, want hoe dit lied in elkaar zit is echt perfectie en het vráágt gewoon om maximaal volume, als je het luistert.

Dan voorlopig het laatste lied, dat ook meteen mijn lievelings van de hele afspeellijst is: Tommorow Never Came – Lana del Rey & Sean Ono Lennon. Ik schreef er over in mijn allerlaatste blogpost op mijn oude blog – lees dat even als je wilt weten waarom ik het precies zo mooi vind. Scheelt me hier weer een paar woorden.

Een favoriet album heb ik niet echt, want ik heb amper albums geluisterd deze maand. Maar om er toch een te kiezen en omdat Evolve – Imagine Dragons bijna helemaal in mijn afspeellijst stond, bombardeer ik die tot mijn favoriete album van deze twee maanden.


Op mijn oude blog deelde ik elke maand al naar welke muziek ik luisterde de hele maand met een onsamenhangend verhaal eromheen en die blogposts maken vond ik altijd ontzettend leuk om te doen. Het hield me ook een soort van gemotiveerd om nieuwe muziek te ontdekken, want zo had ik meer om over te vertellen en zou ik niet in herhaling vallen. Ik ga er hier op Hopeless Wanderer dus ook mee door, hopelijk vind jij het net zo leuk om te lezen als ik het vind om te maken! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s