Ik vind het allemaal maar lastig

“…en besluit ik bij deze dat ik ga beginnen met een baantje zoeken when I really feel like it.”   schreef ik in de laatste alinea van mijn vorige Tussenjaar Talk. De strenge stem in mij zegt dat ik daar vanaf volgende week mee moet beginnen, want dan heb ik misschien al een baantje als het nieuwe schooljaar begint. Ik ben nu al vier weken aan het nietsdoen, maar zo voelt het eigenlijk niet. Ik word ’s avonds niet gek als ik de volgende dag niets gepland heb; ik kijk er juist naar uit. Lekker uitslapen, langzaam opstarten, klusjes doen waar ik op drukkere dagen niet aan toekom zoals naar de stad of mijn kamer opruimen, bloggen, of er een complete luie dag van maken en in mijn joggingsbroek op de bank een Gilmore Girls-marathon houden. Ik vermaak me gewoon nog steeds en ik zou het zo nog een maand kunnen volhouden.

dav

Jammer genoeg kan mijn bankrekening dat niet. Buitenshuis lunchen, uitgaan,  foodfestivals en andere uitjes, cadeautjes (iedereen lijkt wel jarig / uit huis te gaan)… het is allemaal superleuk en ik geniet er oprecht van, maar ik wil deze dingen niet doen van mijn spaargeld – daar wil ik van gaan reizen. En dus nog een maand doorgaan zonder werk, nou ja zonder me erop in te stellen dat ik weer ga werken, zou ik dus alleen maar kunnen volhouden als ik deze dingen niet meer doe. Lijkt me ook niet echt een optie, aangezien ik dan mijn voornemen om géén kluizenaar te worden compleet de lucht in gooi. Ook al kosten deze ‘activiteiten’ geld, ze zijn wel allemaal ‘sociaal’ en dus de manier waarop ik het contact met anderen niet verlies, nu ik ze niet meer op school of stal zie.

dav

Aan de ene kant wil ik pas weer gaan werken als ik er weer zin in heb,  aan de andere kant wil ik niet van mijn spaarrekening gaan leven. Maar misschien komt die zin wel als ik merk dat mijn ‘gewone geld’ opraakt. Ik heb na de vorige keer weer niets van mijn sollicitatie gehoord… Ik denk dus dat ik niet bij de drie zit die op gesprek mogen komen, maar dat ze me ook nog niet willen afwijzen, mocht er niemand bij die drie zitten. Ik ga dat nu dus niet meer afwachten. Alleen ik ga volgende week alsnog niet naar iets anders op zoek, om twee redenen. Nummer één: ik ben op dit moment vrij moe van deze week (twee rijlessen, theoriecursus en theorie-examen, die ik gelukkig gehaald heb) en heb dit weekend niet optimaal de tijd om daarvan bij te komen.  Reden nummer twee is dat ik nog iets écht alleen wil doen, want dat heb ik nog helemaal niet gedaan deze vakantie. Met ‘zo weet ik een beetje hoe het is om alleen te reizen´ als mijn motivatie. Ook wil ik flink aan mijn blog werken –  ik heb nog zo veel uit te werken ideeën – en afspreken met vriendinnen die ik even niet gezien heb… ‘Geen tijd’ kan dus ook aansluiten in mijn rijtje argumenten om nog niet te gaan werken.


Ik weet niet eens wat ik nou met deze blogpost wilde zeggen… Alleen dat mijn gevoel over werken en nietsdoen gedurende de week ietwat veranderd is, nu ik nog steeds geen antwoord op mijn sollicitatie heb gekregen en écht nog wat dingen wil doen waar ik straks misschien geen tijd meer voor heb. In ieder geval niet zo veel als nu. Ik vind het nog steeds lastig en stiekem doodeng om uit de vrijheidsbubbel te komen waar ik me nu dus al een maand in bevind. Maar ik wil óók graag uit mijn comfortzone stappen, nieuwe mensen ontmoeten, in oktober en volgend voorjaar gaan reizen… Ik vind het allemaal maar lastig.

5 Comments

 1. Alleen reizen: zoek wat leuke plekken in Nederland op en ga erheen, foto’s maken en dan als je terug bent een blogje erover schrijven 🙂 ?

  Solliciteren: waarom zou je niet op meer baantjes tegelijk solliciteren? Dan vindt je veel sneller iets leuks. Wat voor soort baantje zoek je? Als je in een winkel wil werken, gewoon je CV een paar keer uitprinten en langs alle winkels fietsen die je leuk lijken! Zo kwam ik aan mijn bijbaantje in een boekwinkel 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Goed idee! Ik ga even kijken of ik ergens een goedkope dagkaart kan scoren. Op meerdere plekken solliciteren is sowieso mijn plan, maar ik wilde deze eerst graag even afwachten omdat dit mij echt de leukste plek lijkt om te werken. Al is dat natuurlijk ook maar een aanname van mij 😉

   Like

 2. Ik begrijp je gevoel wel, ik heb zelf ook moeite uit mijn vrijheidsbubbel stappen en het feit dat je niks te horen krijgt op je sollicitatie is ook niet echt motiverend. Ik zou als ik jou was alles stapje voor stapje te gaan doen om uit die bubbel te komen en meerdere sollicitaties eruit doen ookal gaat dat misschien tegen je gevoel in (wil ik ook nooit doen, vanwege het dilemma om te moeten kiezen als je bij meerdere aangenomen bent)

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s