3x Vegan Favorieten (ontbijtjes + Youtubekanalen)

Een nieuwe rubriek! Ik had nog niet genoeg over veganistisch eten verteld, geloof ik. Dit keer laat ik niet zomaar zien wat ik zoal eet, maar deel ik mijn huidige, dagelijkse favorieten met je. Dingen die ik ook daadwerkelijk eet, zeg maar. Pancakes zijn bijvoorbeeld mijn lievelings brunch-gerecht, alleen komt het weinig voor dat ik zin en tijd heb om ze te maken. Alles wat je hier voorbij zit komen eet ik dus bijna elke dag wel. Ik heb in totaal 6 categorieën kunnen verzinnen qua maaltijden (ze zeggen toch ook dat je eigenlijk zes eetmomenten op een dag moet hebben?) en ik ga proberen om daar elke keer andere Vegan Favorieten aan toe te voegen zoals nu de Youtube-kanalen. Hopelijk kan ik je weer inspireren!

Ontbijtjes

1. Havermout met kaneel, fruit en notenpastaIMG_1192

Waarom favoriet?

Tja, ik ben ook gewoon zo iemand die havermout oprecht lekker vindt. Eerst maakte ik het altijd met plantaardige melk in een pannetje, maar op vakantie probeerde ik het met  gekookt water en dat smaakte ook prima, is makkelijker én ik hoef niet meer af te wassen. Van havermout zit ik altijd lang vol, maar toch voelt het niet zwaar op mijn maag en kan best snel na het eten gaan sporten of hardlopen.

Hoe maak ik het?

Ik kook water en ondertussen doe ik drie volle eetlepels havermout, een theelepel lijnzaad en flink wat kaneel in een bakje. Daar giet ik kokend water bij en voeg ik fruit aan toe. Dit keer had ik bevroren blauwe bessen en frambozen, maar ik maak het ook vaak genoeg met banaan, appel of kiwi. Ik laat de havermout even het water opnemen en zet het bakje dan nog één minuut in de magnetron zodat het weer warm en iets dikker wordt. En tot slot gebruik ik nog wat fruit en notenpasta (tahin of pindakaas) als topping. C’est tout!

2. Sojayoghurt met fruit en granola

IMG_1199

Waarom favoriet?

In de zomer heb ik niet altijd zin in warme pap, dus dan is dit verfrissende ontbijtje perfect om de dag mee te beginnen. Helaas maakt mijn moeder altijd granola met honing, dus wil ik hiervan kunnen genieten, zal ik zelf aan de slag moeten. Gelukkig is granola maken niet moeilijk en als je een lading gemaakt heb, is dit ontbijtje zo klaar.

Hoe maak ik het?

Deze granola heb ik gemaakt met dadelpuree: ik maalde een 1/2 cup dadels fijn met 3 eetlepels water. Dit voegde ik samen met flink wat kaneel toe aan 1 cup havervlokken. Vervolgens bakte ik dit mengsel 2 x 10 minuten op 170 graden in de oven tot de vlokken een beetje bruin zagen. Krokant wordt de granola pas als het afkoelt, dus laat je daar niet door van de wijs brengen! Voor het ontbijtje gooi ik simpelweg wat ongezoete sojayoghurt, fruit en granola in een kom – en soms maak ik het af met wat tahin zoals op de foto, want tahin en granola is echt een top-combinatie.

3. Volkorencrackers (of geroosterd brood) met beleg

IMG_1213

Waarom favoriet?

Dit soort ontbijtjes noem ik ook wel eens koffieontbijtjes, omdat ze heel goed samengaan met koffie. Soms is het leven zo logisch. Maar ook zonder koffie is het gewoon een heel lekker, simpel ontbijtje. Mijn favoriete crackers hiervoor zijn de Wasa volkorenknäckerbröd, mijn favoriete belegsoorten zijn pindakaas,  vaak met banaan of appel, appelstroop en avocado met citroensap, peper en zout.

Youtube-kanalen

1. Frommybowl

Screenshot 2017-08-26 at 18.17.35 (1)

Caitlin is op allerlei vlakken een inspirerend persoon, maar vooral qua veganistisch eten. Ze plaats vaak een What I Eat In A Day video, recepten die goedkoop en simpel zijn, kletsvideo’s en video’s vol tips… Alles is mooi, interessant en je ziet de aandacht die ze eraan besteed echt in terug. Ze upload elke maandag en vrijdag, dus voor en na elk weekend verheug ik me weer op een nieuwe video!

2. Bonny Rebecca

Screenshot 2017-08-26 at 18.18.28

Ook Bonny is heel inspirerend, maar vooral ook een heel leuk persoon. Tel daar de prachtige beelden van Australië bij op… Ik heb veel gehad aan haar What I Eat In A Day video’s waar ze via een website laat zien welke voedingsstoffen er in haar eten zitten. Helaas upload ze niet zo heel vaak, maar ik heb nog genoeg video’s niet gezien dus die kan ik altijd kijken als ik zin heb.

3. The Vegan Student

Screenshot 2017-08-26 at 18.19.23

Het enige Nederlandse kanaal! Wat mij betreft de leukste, want Nina is een geweldig grappig mens. Haar video’s van haar fietsvakantie naar Barcelona heb ik bijvoorbeeld echt slap om gelegen. Maar naast dat ze heel leuk is, geeft ze door middel van eetdagboekjes ook genoeg inspiratie op eetgebied. Nina heeft een beetje een aparte smaak (zegt ze zelf) en ze is niet bang voor gekke smaakcombinaties, wat dan weer verrassende gerechten oplevert. Zoals het havermout-ontbijtje aan het begin afmaken met tahin, daar zou ik zelf nooit aan denken.


Voor deze serie heb ik mijn fotocamera uit het stof getrokken om écht mooie foto’s te maken. Ik snap niet waarom ik dat ding links heb laten liggen en het jullie met die middelmatige kwaliteit foto’s heb laten doen… Vanaf nu wil ik ‘m dus vaker uit de kast halen en mijn ‘hobby’ weer oppakken. Deze serie is daarbij een goede stok achter de deur, dus ook al leest niemand het, heb ik in ieder geval mijn camera weer eens gebruikt! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s