Op rolletjes, maar niet op orde

Voor mijn gevoel is het alweer eeuwen geleden dat ik een Tussenjaar Talk geschreven heb. In feite is het maar iets meer dan een week. Het komt denk ik omdat er in korte tijd veel is gebeurd en veranderd. Ik geef je gauw een update, voor ook ik het niet meer bij kan houden. Wees bij deze voorbereid, want het wordt een hele lange…

Dit weekend was ik op Appelpop. Voor degene die het niet weten: een gratis festival in Tiel. Met drie vriendinnen met wie ik ook naar Pinkpop ging, reden we vrijdagmiddag in de stromende regen naar Gelderland. We maakten een pitstop bij de Mac (de groenteburger is gewoon vegan!) om drie uur bij wijze van avondeten, omdat we daar op het festivalterrein geen tijd voor zouden hebben. Eenmaal op de camping regende het nog steeds pijpenstelen, maar toch besloten we doodleuk onze tentjes op te zetten. Slechtste beslissing ooit, want ik en mijn vriendin hebben van een tentje de binnentent compleet nat laten regenen, waardoor we die  konden afschrijven als slaapplek. Op advies van onze buren racete we naar het centrum van Tiel en scoorden daar bij de Xenos een pop-up tentje voor 25 euro. We konden ‘m gelukkig laten staan onder de partytent van de buren omdat het nog steeds met bakken uit de lucht kwam en vertrokken met de shuttlebus richting het festivalterrein. Die avond zagen we Ronnie Flex met zijn Deuxperience Band, Kensington (weer zó gaaf!), Jonna Fraser, Rondé en als laatste de Spaanse band La Pegatina, die het festival geweldig afsloot. Terug op de camping kwam de harde realiteit weer binnen en stelden we het slapen in onze mini-tenten zo lang mogelijk uit met vreetfesteinen in de auto en urenlange gesprekken met wildvreemden bij de wasbakken.

dav

Na ongeveer vijf uur slaap werden we onze tent uitgebrand door de zon en begonnen we ons langzaam klaar te maken voor dag twee. We rolden het publiek van de mainstage in aan het einde van het optreden van Nielson en genoten daarna van optredens van Gallowstreet, Teske, Kraantje Pappie, Racoon, Tom Odell (liefde voor hem) Di-rect en uiteindelijk De Jeugd Van Tegenwoordig. Nu ik dit zo oplepel besef ik pas hoeveel artiesten we hebben gezien. Mijn eindoordeel van het festival is dus: qua muziek zéker een aanrader, maar ik hoef er niet meer te kamperen. De Pinkpop camping beschouwde we als luxe vergeleken met het afzien van dit weekend. Maar goed, we hebben het overleefd, en ik kan er inmiddels wel met een glimlach op terugkijken. Ik heb vannacht meer geslapen dan de twee nachten hiervoor bij elkaar, dus ik voel me wel weer enigszins oké.

Oeps, zo erg uitweiden over Appelpop was helemaal niet de bedoeling – dat is meer iets voor September’s muziek.  Ik zal vanaf nu wat korter af zijn. Onderwerp nummer twee waar ik over wilde vertellen is mijn baantje. Ik heb vorige week dinsdag en donderdag nog proefgedraaid nadat zaterdag een redelijke deceptie was, zo rustig was het. Dinsdag maakte ik een gewone volle dag mee, met koffiedrinkers en lunchgasten. Donderdag was er een bedrijfsborrel en was ik op hapjes lopen na vooral in de keuken te vinden,  om sinaasappels te persen en de afwas te doen.  Ik vond evengoed allebei de dagen leuk, dus ik kan wel zeggen dat ik blijf! Vanaf nu zal ik in principe vast werken op dinsdag en woensdag en voor de rest ligt het eraan of er een feest of andere gelegenheid is in het weekend. Hier ben ik voorlopig tevreden mee, want ik wil ook nog genoeg tijd overhouden om vriendinnen te zien die binnenkort op reis gaan en te bloggen, en ik geef natuurlijk ook nog zo´n twee keer per week bijles.

dav

De komende weken, al niet maanden, heb ik ook al zo veel dingen gepland, en eigenlijk allemaal met mijn schoolvrienden… Ik had eigenlijk helemaal niet verwacht dat het zo zou gaan; ik dacht dat ik iedereen sporadisch zou zien als ze zouden beginnen met hun studentenleven. Niet dus, kennelijk is iedereen nog steeds gehecht aan elkaar. Nu ik het over plannen heb gehad kan ik een mooi bruggetje staan naar plannen, als in: ik heb mijn Berlijn-Praagreis gepland! Ik heb het eerste deel van mijn tripje geboekt, namelijk de treinreis heen en vier nachten in een hostel. Ik heb nog niet veel tijd besteed aan enthousiast zijn, omdat ik na het boeken meteen naar Appelpop ging. Ik denk dat ik er dus later in een aparte blogpost op terugkom; dan kan ik ook meteen mijn plannen voor de reis met je doornemen.

Nu iedereen in mijn leven weer zijn school- of werkritme heeft aangenomen en ik zelf ook weer werk, is mijn ‘verplicht-vervelen’ tijd afgelopen. Ik heb nu zelf ook weer een soort van dagelijks leven, maar dat is zó anders dan pak ‘m beet een halfjaar geleden, dat het nog absoluut niet zo voelt. Ik denk dat er wel wat tijd overheen gaat voor het wel zo gaat voelen. Ik heb altijd moeite gehad met dit soort veranderingen, en zo ook nu. Ik voel me er niet rot door zoals vroeger, maar ik heb wel moeite met ‘alles’ volhouden als er zo veel nieuwe dingen op mijn pad zijn gekomen. Ik ben nu bijvoorbeeld al meer dan twee weken niet naar de sportschool geweest, omdat ik me er gewoon niet toe kon zetten. Dat is ook nog een redelijk nieuw ‘ding’ in mijn leven, dus nu mijn dagen weer een stuk voller zitten dan eerst, weet ik nog niet zo goed hoe ik dat moet inplannen. Komt ook nog bij dat ik me de afgelopen twee weken niet 100% fit voelde en liever een yoga-video deed of een wandeling maakte dan dat ik mezelf afmatte in de sportschool. Vandaag is het maandag, de start van een nieuwe week, en dat vond ik wel een mooi moment om het sporten weer op te pakken. Ik heb er absoluut geen zin in – alleen al omdat ik in de regen moet fietsen – maar ik wéét dat ik me zo trots en goed voel als ik klaar ben, dus aan dat vooruitzicht houd ik me maar vast.


Ik houd het maar even bij deze 1000 woorden, dat is wel even genoeg voor nu denk ik zo. Om tot een soort conclusie te komen: mijn tussenjaar loopt op rolletjes en dat vind ik heel leuk, maar ik moet wel wennen. Met als gevolg dat ik lang niet alles op orde heb, zowel letterlijk (mijn kamer is één grote puinzooi) als figuurlijk. Maar dat geeft niet. Het komt wel weer. Ik ga nu snel deze blogpost afmaken en dan moet ik alweer werken! Ik begin meteen met 200 broodjes maken voor de middelbare school vlakbij, so wish me luck… 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s