Ode aan de herfst

Hoe erg ik ook van mooi weer hou, de zomer is niet mijn favoriete seizoen. En hoe zeer ik ook van besneeuwde landschappen geniet, is de winter dat ook niet. Ik waardeer de seizoenen ‘ertussenin’ het meest, die een overgang aangeven. Je kan dus wel zeggen dat ik content ben met het feit dat de zomer is afgelopen, en de herfst is begonnen. Oké, ik geef toe: ik heb wel een hekel aan al die regen, maar als je daar even doorheen kijkt zijn er  zo veel fijne dingen aan de herfst te zien.  Hierbij dus mijn ode aan de herfst, om mezelf en jou eraan te herinneren dat de herfst meer is dan triest weer, verkouden zijn en glibberige bruine bladeren op de weg. Hopelijk lees ik dit terug als ik toch in een herfst-somberheid verval, want ik geef ook toe dat dat mij vaak genoeg overkomt.

20161119_161027

Ik vind de herfst qua weer zo fijn omdat het guur is, maar niet koud. Ik haat namelijk kou – ik ben er gewoon niet voor gemaakt. In de herfst kan je evengoed truien dragen en ‘s avonds met een dekentje op de bank liggen, alleen hoef je niet bang te zijn om te bevriezen als je de deur uitgaat. Hoogstens krijg je een nat pak, maar daar heb je regenkleding voor. Ik geniet nog meer van een warme kop thee dan in de zomer; thee smaakt immers het best als je zelf lekker warm binnen zit en het buiten regent en waait, toch? Om door te gaan over smaak: ik ben ook meer een ‘warme-smaken’ mens, maar ‘s zomers carrot-cake-oatmeal,  linzensoep en pompoencurry eten voelt toch een beetje verkeerd. Nu is het eindelijk weer legitiem.

7.carrotcake-oatmeal

In de herfst doe ik dingen net ietsje anders. Ik heb zo mijn herfstmuziek en vooral Mumford&Sons is dit seizoen altijd mijn favoriet. Ik draag weer  lipstick, maar donkere kleuren, want al die zomerse frisse tinten staan me niet. Donkerrood, paars… Je kan me in de herfst eigenlijk uittekenen in één en dezelfde look: laarsjes, donkere broek, dikke trui en donkere lippen. Ik verkies dit in tegenstelling tot veel mensen boven shorts en zomerse jurkjes, en dat is niet omdat ik mijn lichaam wil verhullen of zoiets.  Maar wat het grootste verschil is naast mijn muziekkeuze en outfit, is de manier waarop ik dingen doe. Als het mooi weer is, voel ik altijd de druk om dingen te ondernemen en van de zon te genieten. In de herfst kan ik zonder schuldgevoel de hele dag binnen blijven en voel ik me ook voldaan als ik de hele middag een boek heb gelezen. Ik ‘moet’ niet zo veel, en er is meer tijd voor ‘me-time’. In de zomer ren ik van hot naar her, in de herfst heb ik meer tijd om stil te staan. Alhoewel: de herfstmaanden zitten vaak vol met  feestdagen, verjaardagen en concerten, dus ik heb genoeg om naar uit te kijken.

47.SSAlkmaar

Vorig jaar was de herfst een super drukke periode met profielwerkstuk-deadlines en SE-weken en heb ik niet echt van het seizoen kunnen genieten. Ik zag alleen de slechte dingen, voelde me somber en keek daardoor ontzettend uit naar de zomer, wanneer al de stress voorbij zou zijn.  Ik zag het echt even niet meer zitten. Ik had het zwaarder dan tijdens de voorbereidingen voor mijn examens zelf, wat mijzelf tot de dag van vandaag nog steeds verbaasd. Ik schreef er wel over op mijn oude blog, maar voelde me uiteindelijk niet goed over al die negativiteit die de artikelen uitstraalden en verwijderen ze bijna allemaal. Dit jaar wil ik het goed maken en dubbel genieten van al het moois, fijns en lekkers dat me te wachten staat. Sowieso verheug ik me al heel erg om de herfst dit jaar een week ergens anders mee te maken, in Berlijn en Praag welteverstaan. Maar daarover echt snel (als in: ik ga zo beginnen aan de blogpost) meer!


Houd jij ook zo van de herfst, of heb je een ander lievelingsseizoen? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s