3 x Vegan Favorieten (tussendoortjes & boeken)

Af en toe twijfel ik of mijn blog, die over mijn tussenjaar gaat, wel de geschikte plek is om over het veganisme te praten. Ik stuitte laatst op de statistieken van mijn blog per blogpost en wat blijkt? Mijn artikelen over het vegan zijn worden goed gelezen!Mijn korte verhaal ‘Italiaan’ staat trouwens op kop, dus bij deze beloof ik dat ik snel verder zal gaan met het vervolg.  Nu ik dus weet dat ze wel degelijk gelezen worden, ga ik vrolijk verder met het delen van mijn vegan favorieten. Dit keer heb ik mijn favoriete tussendoortjes voor in de aanbieding, met in de bonus mijn favoriete boeken over het veganisme. En hé: mijn weg vinden in het veganisme is ook onderdeel van mijn tussenjaar – zo niet één van mijn doelen, maar daar kom ik later op terug – dus eigenlijk past het hier perfect.

Tussendoortjes

1. dadels, fruit en pindakaas

IMG_1187

Waarom favoriet?

Sorry, een betere naam kon ik zo gauw even niet bedenken. Het omschrijft mijn favoriete tussendoortje zo niet precies: dadels, wat fruit (banaan of appel), kaneel of speculaaskruiden en een grote klodder pindakaas. Ik eet dit vaak met een latte on the side, want ik vind pindakaas en dadels gewoon een super lekkere combinatie maken met koffie.

Hoe maak ik het?

Nou, dat zal ik je eens vertellen. Je begint met je koffietje zetten en als die lekker staat te druppelen, snijdt je je banaan of appel in plakjes en zet je die een minuutje in de magnetron, op de hoogste stand. Dan voeg je je dadels, kruiden en pindakaas toe en warm je het nog even op. C’est tout, tout tu doit faire est profiter! 

2. Een baksel zoals bananenbrood of repen

IMG_1238

Waarom favoriet?

Als ik een zelfgemaakt baksel als tussendoortje heb, voelt het net alsof ik in een überhip koffietentje zit. Maar met als voordeel dat ik precies weet wat er in mijn bananenbrood of reep zit. Ook fijn is dat je één keer moeite doet, en daar vervolgens heel lang plezier van hebt als je alles invriest. Ik vries dit soort tussendoortjes meestal per plak of reep in, zodat ik er elke keer gewoon één kan pakken en zodat de rest goed blijft.

IMG_1197

Hoe maak ik het?

Dat ligt natuurlijk heel erg aan het tussendoortje dat ik wil maken. Het bananenbrood op de foto is naar recept van Lisa Goes Vegan, maar ik gebruik ook vaak het recept uit het boek van De Groene Meisjes. De repen heb ik zelf in elkaar geflanst door dadels, havermout, kaneel en pindakaas samen tot een mooi ‘deeg’ te pureren.

3. maiswafels met pindakaas en fruit

IMG_1260

Waarom favoriet?

Dit tussendoortje lijkt verdraaid veel op nummer 1, maar deze serie gaat over dingen die ik daadwerkelijk vaak eet, en maiswafels met pindakaas is daar al voor een hele lange tijd één van. Ik neem dit meestal bij echte trek – als enkel dadels en banaan met pindakaas niet genoeg is, zeg maar. Vroeger at ik altijd rijstwafels, maar maiswafels vind ik echt 10 keer lekkerder! Meestal zijn mijn tussendoortjes ’s middags zoet, maar ik wil de pindakaas ook nog wel eens vervangen voor hummus of avocado.

Hoe maak ik het?

Als je niet weet hoe je een maiswafel moet besmeren met pindakaas en daar vervolgens fruit op moet doen, dan weet ik het ook niet meer…

Boeken

1. De Groene Meisjes – De Groene Meisjes

x

9200000046418915
bron: bol.com

Ik volgde De Groene Meisjes al ver voordat ik veganist werd, dus zo heb ik dit boek al heel lang in bezit. Het boek gaat over het Groene Leven in het algemeen, wat ik persoonlijk heel interessant vind. Maar ook als je alleen geïnteresseerd bent in het eet-gedeelte heb je veel aan het boek van De Groene Meisjes, want het staat vol met tips en heerlijke recepten! Als ik heb beloofd om te koken maar geen inspiratie heb, blader ik er altijd even in.

2. De Vegarevolutie – Lisa Steltenpool

9200000022070995
bron: bol.com

Dit boek las ik snel nadat ik vegetariër ben geworden en eigenlijk wilde ik ook meteen in het veganisme duiken, maar kwam er (gelukkig) achter dat het voor dat moment even iets te veel van het goede zou zijn. Dit boek licht heel goed de redenen om te kiezen voor een veganistische levensstijl uit (en dat is lang niet altijd leuk om te lezen) en ook staat er een uitgebreide lijst in van waar je je belangrijke voedingsstoffen en vitamines uit kan halen als je plantaardig eet. Ik denk dat ik het nog een keer ga lenen bij de bibliotheek, want er staat vast en zeker nog wel een tip of recept in waar ik nu iets aan kan hebben!

 

3. Dieren Eten – Jonathan Safran Foer

56de597cc664a7.12460392
bron: www.amboanthos.nl

Om een beetje intellectueel over te komen, wilde ik graag nog een boek lezen voor mijn profielwerkstuk (dat ging over de vee-industrie). Ik dacht dat ik misschien wel wat had aan Dieren Eten, kocht het en las het in een paar middagen uit. Nu moet ik zeggen dat ik er niet heel veel uit kon halen voor mijn profielwerkstuk, maar wel voor mezelf. Het boek geeft je een blik op de vee-industrie, voornamelijk de bio-industrie. Ik vind het persoonlijk fijn om goed op de hoogte te zijn van de feiten, hoe afschuwelijk die soms ook zijn, zodat ik weet waar ik het voor doe en het kan uitleggen aan anderen als ze erom vragen.


De volgende keer is het avondeten aan de beurt. Dat gaat iets meer tijd kosten voor die online komt te staan, want ik weet zelf eigenlijk ook niet zo goed wat mijn favoriete vegan avondeten nou eigenlijk is… Goed, ik ga er nog even over nadenken, voorlopig heb je wel genoeg te snacken en te lezen, denk ik zo.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s