Kleine veranderingen en veranderlijk

Aangezien mijn blog over mijn tussenjaar gaat, is het wel op zijn plaats dat ik af en toe deel hoe het ermee voorstaat. De vorige Tussenjaar-Talk dateert van drie weken geleden – en in drie weken kan een hoop veranderen, zou je zeggen. Ik heb ‘m nog eens gelezen en eigenlijk gaat nog best veel hetzelfde, zowel in mijn doen en laten als hoe ik me voel over mijn tussenjaar. Een paar kleine veranderingen en nieuwe plannen zijn er wel te vinden, die ik wel leuk vind om te delen. Dat ga ik dus gewoon maar lekker doen, een beetje schrijven over mijn tussenjaar-leventje. Pak er een kopje thee en een dekentje bij voor je verder leest, want comfort is alles. Dan ga ik beginnen met vertellen.

sdr

De titel van mijn vorige Tussenjaar Talk was ‘Op rolletjes, maar niet op orde’ en op zich klopt het nog wel, maar ik kan het ook omdraaien. Ik heb alles nu wel redelijk op orde: ik heb vaste afspraken als naar de fysio gaan, werk, bijles geven en rijles van maandag tot donderdag en van vrijdag tot zondag heb ik dan weekend. Ik probeer naar de sportschool te gaan wanneer ik kan, hardlopen en yoga idem dito. Maar dat alles op rolletjes loopt, kan ik niet zeggen. Ik zie mijn vrienden nog steeds vaak en heb nog heel wat afspraakjes in het vooruitzicht, maar binnenkort gaat mijn tweede tussenjaar-vriendin aan haar reis door Australië en Nieuw-Zeeland beginnen en vanaf dan gaat het waarschijnlijk wel anders worden. Zij is altijd degene die de groep bij elkaar brengt – of het nou voor een avondje chillen is of tot diep in de nacht dansen en lachen in de kroeg. Als vriendengroep gaan we dat denk ik echt missen. Misschien moet ik die taak dan op me nemen, bedenk ik me nu. Ik ga het proberen. Maar naast dat ze ons bij elkaar brengt is ze ook iemand bij wie ik altijd terecht kan, met wie het 0,0 moeite en energie kost om af te spreken en iemand die altijd in is voor spontane plannen. Dat ga ikzelf vooral heel erg missen als ze weg is. Ik begin dus lichtelijk verdrietig te worden, al staat daarboven nog steeds dat ik heel erg blij voor haar ben dat ze dit kan en gaat doen.

sdr

Ik had het in de vorige editie ook over mijn baantje. Die heb ik nog steeds, maar hoe fijn ik mijn weekschema nu ook vind, het kan zo denk ik niet blijven. Ik werk twee dagen in de week zo’n 6 á 7 uur per keer, plus twee uur bijles (ik krijg daar vijf euro per uur voor) en ik verdien daar gewoon niet genoeg mee met mijn uitgavepatroon van nu. Goh, wat klinkt dat volwassen. Maar het is wel waar. Een deel van mijn salaris gaat naar abonnementen (Netflix, Spotify, mijn telefoon, de sportschool en Bad Yogi Studio) en waar de rest naartoe gaat?  Concerten, festivals, avondjes uit, koffiedrinken of lunchen, treinreizen en vegan eten om mezelf mee te verwennen, zoals dadels of ijs van Professor Grunschnabel.  Vorige week was ik bijvoorbeeld naar een studentenfeestje van de zus van een vriendin (de Australië-ganger van hierboven) en dat was een duur grapje: cadeautjes, de reis heen en weer naar Wageningen met de trein en bus, drankjes bij de studentenvereniging, ontbijten bij Bagels&Beans en lunch halen bij de Appie. De dag na ik terugkwam ging ik uit, en de dag dáárna theedrinken in de stad. Allemaal zo leuk en ik zou het echt niet willen missen, maar je begrijpt dat mijn geld er op deze manier hard doorheen gaat.

dav

De paar weken, het zijn er nog niet eens drie, die nu nog resteren voor ik naar Berlijn en Praag ga, ga ik proberen om spaarzaam doorheen te komen. Over Berlijn en ook Praag hoef ik me gelukkig niet druk te maken; ik gebruik mijn spaarrekening daarvoor. Als ik terug ben en ik waarschijnlijk écht geen reserves meer heb, denk ik dat ik een manier moet verzinnen om minder uit te geven. Of meer te werken – bijvoorbeeld één weekend dag. Ik heb er nu immers drie, daar kan ik er best eentje van opgeven als de nood straks aan de man is.  Maar voor ik me hier al te druk om ga maken, ga ik eerst naar Berlijn. En Praag, als ik nog geld en zin heb. Ik zal trouwens snel mijn lijstje delen met hotspots en leuke dingen die ik na een rondje Googelen heb gevonden. Ik heb dat trouwens alleen van Berlijn gedaan, want ik weet dus nog steeds niet zeker of ik wel naar Praag ga. En als ik ga, lijkt het me ook wel leuk om dat niet allemaal in te vullen en zelf leuke plekjes te ontdekken. Ik weet nu al dat ik niet overal kan eten en niet alles kan bezoeken in Berlijn, maar zonder opties zit ik in ieder geval niet. Nu het steeds dichterbij komt, krijg ik er steeds meer zin in. Ik heb het ook even nodig om in mijn eentje weg te gaan en even aan mijn vaste afspraken te ontsnappen, hoe blij ik ook ben dat ik het nu een beetje op orde heb. Ik mis gewoon een beetje perspectief; ik ben overal eigenlijk zo vanuit het niets ingerold. Dit klinkt voor jou vast heel vaag, ik geef toe dat het ook vaag klinkt, maar zo voelt het wel. Ik hoop dus dat alleen op ‘reis’ gaan me tijd geeft om na te denken waar ik allemaal mee bezig ben en hoe ik verder wil.


Vrijdagavond, niet lang nadat ik deze blogpost schreef, kocht ik kaartjes voor het 7 Layers Festival in Amsterdam voor zondag… Ik snap mezelf soms echt niet. Maar om niet over het geld na te denken dat het me gekost heeft (ticket) en gaat kosten (OV, eten en drinken) geef ik je een korte uitleg: het is een singer-songwriter festivals, wat zich op vier verschillende locaties in Amsterdam afspeelt. Paradiso, de Vondelkerk, De Duif en People’s Place. Ik ken alleen Jordan Mackampa, één van de slotacts, maar zijn muziek vind ik wel heel erg mooi. Eind vorig jaar ontdekte ik hem, in dit artikel op mijn oude blog schreef ik iets over zijn eerste EP. Inmiddels heeft ‘ie er een tweede bij en… Goed je begrijpt dat ik heel enthousiast ben. Helaas kan ik je pas vertellen hoe het was, in november, in Oktober’s muziek… 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s