Dubbel nieuws

Volgens mij is dit de eerste keer dat ik een blogpost schrijf naar aanleiding van een nieuwsbericht. ‘De overgrote meerderheid van de 18- tot 25-jarigen is tevreden met het leven in het algemeen en hun sociale leven’ is een bericht dat ik tegenkwam en ik dacht meteen: ben ik dat ook? Ik vind mijn leven op dit moment Heel. Erg. Leuk, dus gelukkig kan ik er volmondig ‘ja’ op antwoorden. Ik wist niet of ik dat met mijn Tussenjaar Talk-artikelen wel duidelijk heb gemaakt, net als wat dan mijn leven van nu zo leuk maakt. Het leek me wel leuk (hoe vaak zal ik dit woord nog gaan gebruiken?) om dat wat nader toe te lichten en aan de hand daarvan nog een paar veranderingen vertellen, zoals ik in elke nieuwe Tussenjaar-Talk doe.

dav

Voor mijn gevoel begint mijn week gewoon op maandag. Ik slaap meestal uit – het ligt er een beetje aan hoe laat ik precies rijles heb. Maar op maandag is dat meestal pas rond een uur of twaalf, dus doe ik ’s ochtends lekker rustig aan. Ik doe een yogavideo, of ga een stuk wandelen… ’s Middags geef ik altijd rond een uur of vier bijles aan een meisje van mijn middelbare school, die op nog een vijf minuten fietsen van mij vandaan woont. Ik kan het met haar en haar moeder heel goed vinden, dus het voelt helemaal niet per se als werk. Ik help haar met plannen en leren voor toetsen of gewoon huiswerk maken in rustigere periodes, zo tot het avondeten. In tijd tussen rijles en bijles rommel ik vaak een beetje aan of werk in aan mijn blog, en op maandagavond ga ik daar vaak mee door en kijk ik een serie op Netflix. Of ik heb een avondvullend whatsapp-gesprek, dat komt ook wel eens voor…

dav

Op dinsdag en woensdag werk ik bij een koffietent / lunchroom / borrelcafé / feestlocatie nét naast de binnenstad, van tien tot zes. Soms kan ik eerder gaan omdat het rustig is, maar de laatste tijd eigenlijk niet. Vind ik niet erg, meer uren is meer geld. Ik spreek nog wel eens ’s avonds na het eten met iemand af, maar meestal ben ik bekaf van de hele dag werken en chill ik met mijn laptop en dekentje op de bank of kijk ik een prachtprogramma zoals ‘The Bachelor’. Echt genieten dat.  Qua invulling lijkt donderdag weer heel erg op maandag, al kan ik van donderdag nog meer genieten omdat ik na bijles geven (wat dus al heel chill is) vaak al weekend heb.  Vrijdag is altijd een vraagteken; soms heb ik rijles in plaats van donderdag, soms moet ik invallen, soms zie ik vriendinnen…  Dat wisselt elke week. Deze week heb ik bijvoorbeeld rijles, maar voor de rest (nog) geen plannen. Zaterdag is ook elke week anders. Ik ga bijvoorbeeld niet elk weekend uit en mijn vriendinnen hebben ook niet elk weekend tijd – iets met tentamens en deadlines. Sinds kort heb ik zaterdag wel omgedoopt tot sportschool-dag. En dan rest alleen nog zondag, waarop ik meestal vrij weinig uitvoer behalve koken en ’s avonds All You Need Is Love en Zondag Met Lubach kijken.

dav

Wat ik zo fijn vind aan deze week-indeling, is dat ik heel weinig druk ervaar. Ik hoef nooit vroeger dan acht uur mijn bed uit en kan eigenlijk vijf dagen per week uitslapen tot hoelang ik zou willen, als ik daar zin in heb. Dat betekent dat ik ook niet per se op tijd naar bed hoef te gaan en maakt het wat minder uit als ik tot half 1 ’s nachts Youtube-filmpjes zit te kijken, of tot de vroege uurtjes in de kroeg blijf hangen na een avondje stappen… Doordat ik weinig druk voel, ben ik mentaal – mijn lichaam is op na een dag werken – véél minder moe en heb ik na een lange dag evengoed zin en energie om met iemand af te spreken. De hele week door heb ik daar eigenlijk wel zin in en prop alles en iedereen overal tussendoor waar maar kan in mijn schema. En ik vind mijn verplichtingen – werken, bijles en rijles – eigenlijk gewoon hartstikke leuk, zeker omdat ik de opbrengsten – geld en een rijbewijs – altijd duidelijk voor me blijf zien.

De laatste jaren, schooljaren bedoel ik, heb ik altijd wel leuke dingen in het vooruitzicht staan waar ik me op kan verheugen, dit jaar is dat dus zeker niet anders. Misschien nog wel meer, omdat ik op veel meer ‘ja’ kan zeggen. Volgend weekend ga ik opnieuw, maar dit keer met ander gezelschap, naar de Tante Joke Karaoke Band in Victorie hier in Alkmaar. Op 21 december ga ik naar 7 Layers Sessions in Bitterzoet waar ik superveel zin in heb, nu de hele line-up bekend is. Iets verder in de toekomst heb ik het concert van Vance Joy op 11 maart,  van Imagine Dragons op 18 april, helemaal in Öberhausen en zéér waarschijnlijk in mei het concert van Dotan (en Lucy Rose, die in het voorprogramma staat) in Brussel, met misschien nog een paar dagen Brussel eraan vast. Pinkpop wil ik dit jaar ook zeker niet overslaan en ik beland vast wel weer op het Indian Summer Festival. Iets minder waarschijnlijk is het tripje naar Londen om een vriendin te bezoeken en nóg een reis alleen, maar ik ga mijn uiterste best doen om de komende maanden wat geld opzij te zetten.

dav

Dan over naar mijn eigen nieuws. Laat ik eerst met het meest serieuze gedeelte beginnen. Na wat heen en weer ge-mail moet het mogelijk zijn om aan allebei de selectiedagen van Diergeneeskunde en Fysiotherapie in Utrecht mee te doen. Maar ik ga eerst naar een proefstudeer-dag van de Hogeschool Leiden (16 december) om daar bij te fysiotherapie-opleiding te kijken, want die toelating is een stuk minder gedoe dan van de opleiding in Utrecht. Als dat me wat lijkt, schrijf ik me in Leiden in. Zo niet, denk ik nog even na of ik allebei de selecties wil doen. Het idee van een tweede tussenjaar klinkt mij namelijk opeens helemaal niet zo gek meer in de oren. Dit jaar doe ik van alles en nog wat, maar misschien kan ik volgend jaar dan écht gaan werken en daarna een langere reis maken.

Wat ik voor de rest nog kwijt wil, is iets over mijn vriendschappen. Ik was continu verbaasd dat het me nog lukte om de meeste van mijn vrienden nog zo veel te zien, maar dat is nu langzaam aan het veranderen. Het kan aan de tijd van het jaar liggen, maar ik zie toch wel een patroon. Vriendinnen die gestopt zijn met hun studie spreek en zie ik opeens een stuk meer, diegene die stug doorgaan steeds minder. Ik voelde me de laatste dagen zelfs een beetje eenzaam, omdat ik het gewoon niet meer gewend ben om bijna een week lang ‘niemand’ te zien. Gelukkig ga ik vanavond even naar een vriendin toe, want behalve zaterdagavond werken is mijn weekend nog helemaal leeg. Ik ben daarom ook maar van plan om te gaan leren voor de toelatingstoets van Diergeneeskunde. Werken en leren – het lijkt de middelbare school wel. Maar zoals ik hierboven al zei: volgend weekend heb ik alweer iets héél leuks op de planning staan, en hopelijk lukt het wat beter om af te spreken. Mijn trouwste whatsapp-gesprekspartner en ook wel afspreek-date van de afgelopen paar maanden zit gelukkig (eindelijk) weer in het vliegtuig naar huis, nadat hij gedwongen langer op Bali moest blijven door het toenemende gevaar van de actieve vulkaan op het eiland.

sdr

Het is me een beetje ontgaan dat het einde van het jaar nadert, heel snel nadert. Natuurlijk snap ik dat december de laatste maand van het jaar is, maar ik was even vergeten dat dat ook vakantie, Sinterklaas,  Kerst en Oud & Nieuw betekent. Ik zit nog helemaal niet in de feestdagenstemming, wat onder andere komt doordat het nog zo herfstig is en het dus helemaal niet winters aanvoelt buiten. Maar ook komt het omdat ik mijn wekkerradio niet op Skyradio heb staan zoals de laatste jaren en dus nog niet word doodgegooid met kerstliedjes. Dat scheelt echt hoor, kan ik je vertellen. Vanochtend schoot het me opeens te binnen en veranderde ik de instellingen, waardoor ik al snel mijn favoriete kerstliedje Christmas Lights van Coldplay hoorde.

We hebben pas een paar dagen geleden besloten om toch wél Sinterklaas te vieren, dus de komende dagen moet ik ergens tijd vandaan zien te halen om een cadeautje te kopen en een gedicht te schrijven. Gelukkig heb ik voor beide al een idee en kan ik met een plan op pad en aan de slag. Kerst gaat elk jaar hetzelfde: eerste kerstdag dineren we met de familie van mijn vader, tweede kerstdag brengen we een bezoekje aan mijn opa. Ik heb mijn outfit al bedacht en het diner is niet bij ons thuis, dus ik hoef me nergens meer druk om te maken. Oud & Nieuw vind ik wel een dingetje, zowel omdat ik nog geen plannen heb als dat het jaar dan straks voorbij is. Op mijn vorige blog en eigenlijk daarvoor ook al was ik wel van de afscheidswoorden en doelen opstellen voor het komende jaar. Daar wil ik nu, ook al is dit een andere blog, toch wel op terugblikken. Om het een soort van af te maken en daarmee af te sluiten. Maar doelen heb ik al gesteld, die kun je hier lezen. Vorig jaar schreef ik ook een 2016′ s muziek als een soort recap van het hele jaar. Het lijkt me leuk om dat dit jaar weer te doen, al zal het wel lastig worden; ik heb volgens mij een recordaantal uren naar muziek geluisterd, dit jaar. Zeker toen mijn tussenjaar begon, want op vrije dagen heb ik Spotify de hele dag aan.  Ik denk eigenlijk ook dat ik een muziekartikel over oktober en november oversla, want wat het luisteren waard was komt dan wel terug in het overkoepelende artikel.

IMG_20171202_115730.jpg

Ik wilde graag voor het einde van het jaar of het begin van volgend jaar mijn rijbewijs hebben, maar jammer genoeg zit dat er niet in. Het gaat absoluut niet slecht, alleen met de 32 lessen die in mijn pakket zitten ga ik het niet redden. Ik wil ‘m wel heel graag halen, want er komen steeds meer gelegenheden waarbij ik denk: het zou zó handig zijn als ik nu kon autorijden. Maar meer dan mijn best kan ik niet doen, dus ik ga geduldig door tot ik er wél klaar voor ben.

Dat was het eigenlijk wel, denk ik. Ik ga dus een beetje een saai weekend tegemoet, maar gelukkig heb ik genoeg leuke dingen om naar uit te kijken en vermaak ik me ook nog wel een paar dagen met keyboard spelen en bloggen, voor ik me écht begin te vervelen. Dat zou nog eens wat zijn …

 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s