Januari’s Muziek

De enige blogpost die ik van mezelf mocht schrijven tot ik de Diergeneeskunde-selectiedag achter de rug heb, is Januari’s Muziek. Vandaag begon mijn dag a; vroeg, voor mijn doen dit tussenjaar dan, en zodoende trok ik om vier uur mijn joggingsbroek al aan omdat ik alles wat ik wilde doen al gedaan had. Nou, is dat een goed moment om Januari’s Muziek te schrijven, of niet?

Mijn Januari-afspeellijst bevat een paar Nieuwjaarsnummers (die ik na een week alweer helemaal zat was),  een paar oude bekenden en voornamelijk veel nieuwe nummers en artiesten die ik gaandeweg ontdekt heb. Ben ik erg blij mee, want ik wist op een gegeven moment niet meer zo goed wat ik moest luisteren. Onder die oude bekenden bevindt zich onder andere John Mayer, met Gravity, Come Back To Bed en St. Patrick’s Day. Ook het nummer waar ik twee jaar geleden mijn godsdienstpresentatie over hield staat erin: From Eden – Hozier. Dat nummer zat in mijn afspeellijst die ik had gemaakt toen ik mijn paardrij-ongeluk had gehad, dus dat blijft altijd wel een beetje speciaal. Ik werd er vrolijk van en dat had ik toen af en toe echt even nodig. Yellow – Coldplay staat er ook in, omdat ik dit lied standaard in mijn hoofd krijg als ik de sterren zie en die heb ik best vaak mogen aanschouwen, afgelopen maand.

Om langzaam in de Imagine Dragons-stemming te komen, zette ik twee van mijn favoriete nummers in mijn afspeellijst, namelijk Gold en Dream. Maar voornamelijk voeg ik nummers toe omdat ik er door één of andere reden, zoals de sterren bij Yellow, aan moet denken en het in mijn hoofd heb. Daar zijn Keep Your Head Up – Ben Howard en Heal – Tom Odell twee perfecte voorbeelden van; geen idee hoe ik ze in mijn hoofd kreeg, maar opeens wilde ik ze allebei heel graag weer eens luisteren en gaf ik ze meteen maar een plekje in mijn playlist.

Wat nog resteert is allemaal nieuwe muziek en laat ik meteen maar met de ontdekking van de maand beginnen: The Lumineers. Ik naar een afspeellijst van Spotify aan het luisteren – iets met koffie maar niet Het Koffiehuis – en het nummer Sleep On The Floor kwam voorbij. Ik liet de afspeellijst vrolijk doorgaan want ik was aan het leren, maar na een tijdje dacht ik toch: dat was wel een heel goed nummer, wat en van wie is het? Dat bleken dus The Lumineers te zijn (van dat nummer Ho Hey dat je waarschijnlijk wel kent) en gelukkig was niet alleen dat ene nummer mooi – sterker nog ik heb nog geen nummer gehoord dat ik niet mooi vind. Ik kan er zo van genieten om artiesten of bands te ontdekken die je in één keer helemaal kunnen raken. Ik denk ook altijd: het gaat me vast niet nog eens gebeuren maar het lukt toch altijd weer. Gelukkig maar, want mijn geliefde artiesten kunnen me vast niet altijd tevreden blijven houden.

Tenzij ze nieuwe muziek uitbrengen natuurlijk, en dat heeft een aantal zeker gedaan in januari.  My My My! en The Good Side zijn zeker nummers om enthousiast voor Troye Sivan’s nieuwe album te worden. Hetzelfde geldt voor We’re Going Home – Vance Joy, Juggler – Ruben Hein en All That Fear – Lucy Rose, al weet ik van haar niet helemaal zeker of ze met een album komt. Ik hoop het wel natuurlijk, want ze is het voorprogramma van Dotan in Brussel. Haar oude muziek is ook mooi hoor en ik heb eigenlijk nog maar een klein deel echt beluisterd, maar nieuwe muziek is gewoon altijd goed. Ook het nieuwe nummer van een van de artiesten die ik zou zien bij 7 Layers Sessions, maar ik dus niet heenging omdat ik ziek was, staat in mijn afspeellijst: Wildfire – SYML. Erg mooi, dus erg jammer dat ik het niet live heb kunnen horen.

Mijn soort-van-guilty pleasure Justin Timberlake bracht twee nummers van zijn nieuwe album uit. Ik werd van Filthy en Supplies eigenlijk niet zo heel erg warm dus mijn hoop op een goede afloop begon een beetje te verdwijnen. Het volledige album kwam begin februari uit, dus wat ik van het geheel vind kun je volgende maand lezen.  En als laatste heb ik een paar nummers van het nieuwe album van First Aid Kit in mijn januari-afspeellijst staan, maar eigenlijk kan ik van het hele album wel genieten. Alleen het laatste nummer Nothing Has To Be True vind ik niet zo. Hun concert in Paradiso op 7 maart is al uitverkocht, maar bij deze ga ik een oproepje op Ticketswap plaatsen, want ik wil deze nummers eigenlijk wel heel graag live horen…

 

 


Als ik het goed heb, brengen veel artiesten in februari hun nieuwe album uit. Vance Joy weet ik zeker en Justin Timberlake heeft het inmiddels al uitgebracht, maar volgens mij Dotan ook – ook al heeft nog geen single uitgebracht – en misschien Troye Sivan, Ruben Hein en Lucy Rose ook wel? We gaan het zien; op Vance Joy’ s album kan ik in ieder geval al niet wachten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s