Hoe het leven is

Het einde van mijn leerperiode was niet meteen het startsein om weer vrolijk door te gaan bloggen. Vorige week had ik amper wat te doen en ik weet niet wát ik met mijn tijd heb gedaan, maar we zijn al bijna twee weken verder en ik open nu voor het eerst weer een WordPress-bericht.  Maar ik weet nu zelf wel waardoor het komt; ik wil niet op dezelfde voet doorgaan. En ik had even denk-tijd nodig om te bedenken hoe ik dan wel verder wil.

sdr
De Oudegracht is toch wel één van de mooiste plekjes in Alkmaar.

In mijn blogpost ‘Stilstaan‘ schreef ik dat er weinig veranderingen in mijn tussenjaar plaatsvonden. Ik heb nu toch een soort van basis gecreëerd waar ik niet veel van afwijk , in ieder geval niet heel ingrijpend. Alleen maar schrijven als mijn leven een beetje anders is geworden voegt dus niet meer zo. Gelukkig is dit niet het enige wat ik op Hopeless Wanderer deed; ik schrijf ook muziek, mijn doelen en zo af en toe een blogpost over een bepaald onderwerp waar ik veel over nadenk, zoals ‘Verliefd In Het Digitale Tijdperk’.  Dit wil ik allemaal wel blijven doen – februari is inmiddels alweer voorbij dus het wordt alweer tijd voor Februari’s Muziek. Ondanks dat ik ‘stilsta’ gaat de tijd toch wel hard.

mde
In de Stapper, waar we na 5 minuten alweer weggingen maar ik wel deze best goed gelukte foto maakte, al zeg ik het zelf.

Ik wil je niet meer meenemen in mijn tussenjaar door over alle veranderingen te vertellen, maar door te schrijven over alles wat me bezighoud, zowel in het echte leven als in mijn gedachtewereld. Geen Tussenjaar Talk meer, maar gewoon: Schrijven Om Het Schrijven. Ik heb al een aantal van deze stukjes geschreven (ik heb het gewoon nodig, ook in tijden van stress en tijdtekort)  en ik denk dat ik ze per twee zal plaatsen. Soms passen ze wel bij elkaar, soms totaal niet. Maar dat lijkt mij nou juist leuk. Ik zal de eersten snel inplannen en online zetten, want zo ben je toch een beetje op de hoogte van mijn niet-zo-spannende leven van de afgelopen tijd.

dav
Ijs en sneeuw – dit lijkt toch verdacht veel op winter, vind je niet?

Een andere verandering, of nou ja niet verandering maar vernieuwing, is dat ik nu toch écht meer aandacht wil geven aan fotografie. Zeker als ik kleinere artikelen plaats waarbij één foto per onderwerp genoeg is, is het wel zo leuk als die ene foto van goede kwaliteit is. Mijn camera wil ik nu voorgoed onder het stof vandaan halen en mijn creativiteit gebruiken om foto’s te kunnen maken die mijn schrijfsels kunnen versterken en niet slechts een bijverschijnsel zijn. Ik weet niet of dit woord bestaat maar anders kan ik het ook niet uitdrukken. Naast meer aandacht aan fotografie op mijn blog wil ik ook meer met Instagram doen, omdat dat een uitstekende plek is om snel, kleine dingetjes te delen. Wat ik aan het doen ben, tips, hotspots, geluksmomentjes… Ik doe dit wel steeds meer op mijn persoonlijke account en ik merk dat ik het stiekem heel leuk vind, zeker als ik zie hoeveel mensen ernaar kijken.

sdr
Afgelopen zaterdag ging ik redelijk spontaan naar een techno-feest en ik vond het stiekem helemaal niet zo vervelend.

Dan, hoe is het leven verder? Goed, eigenlijk. Ik heb dus de Diergeneeskunde-selectiedag achter de rug en kan nu niets anders meer doen dan afwachten en hopen tot ik de uitslag weet op 15 april. Het is deze week voorjaarsvakantie, wat betekent dat ik geen bijles hoef te geven en de scholieren op mijn werk wegblijven. Mijn vriend is op vakantie, naar Málaga waar het helaas precies deze week heel erg regent, maar ik vermaak me toevallig deze week prima zonder hem. Ik sport, kook, werk (drie keer deze week), schrijf zoals nu, lees, heb autorijles, houd een bijkletsavond met vriendinnen die vakantie hebben, Netflix en ik ga zaterdag naar Utrecht om nog een keer de presentatie van Nederlandse Taal en Cultuur te bezoeken, lunchen bij een vegan hotspot en over de grachten te struinen. Ik vind dat soort dingen heerlijk om in mijn eentje te doen; je kan muziek luisteren en lezen wanneer je wilt, en alle indrukken van de stad rustig in je opnemen zonder het met iemand te moeten bespreken. En ’s avonds ga ik iets drinken met vriendinnen van school en misschien nog uit – de animo daarvoor is nog niet zo heel hoog, maar dat kan nog komen na een paar wijntjes, am I right?  Oh en als laatste heb ik een zaterdagbaantje gevonden bij een bakker in de stad, in het kader van comfortabeler leven en meer sparen.  Maar daarover later meer, want ik heb mijn eerste werkdag nog niet eens gehad.


Ik hoop niet dat ik je heb afgeschrikt met dit bericht, want ik kan je garanderen dat er echt niet veel gaat veranderen. Een paar vernieuwingen, dat is alles. Ik heb er zelf in ieder geval zin in, zelfs in het meer mensen van mijn bloggers-bestaan vertellen. Ja, dat heb ik nog steeds niet gedaan… Ik begin wel met mijn vriend, want eerst dacht ik: ik doe toch niet zoveel meer met mijn blog dus waarom zou ik het vertellen? Maar nu ik dat wel weer ga doen vind ik toch dat hij het moet weten. Zó benieuwd hoe hij reageert, en ook een beetje bang… Dus, wish me maar luck…

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. Lekker dat je de selectiedag van Diergeneeskunde hebt gehad! Ik hoop dat je toegelaten wordt. En succes met het ‘vertellen’ over je blog! Toen ik ging studeren vroeg ik me ook wel eens af hoe ik dat zou moeten introduceren aan mensen, maar omdat ik gewoon een linkje op m’n Instagramaccount heb staan en soms wat deel op Facebook komen mensen er online vaak vanzelf op een subtiele manier achter, en soms hebben we het er dan offline over. Bij mijn dispuuts’ontgroening’ las iemand op een gegeven moment plenair een paar regels van m’n meest recent gepubliceerde blogpost voor omdat ‘ie m’n blog ontdekt had en toen wist ook gelijk iedereen het haha. Het is niet altijd m’n favoriete moment maar eigenlijk krijg ik nooit vervelende reacties en is het juist wel leuk als mensen het weten; als ze het leuk vinden, lezen ze het en soms voegt dat zelfs wat toe aan de vriendschap, als ze het niet leuk vinden is het een klein genoeg gedeelte van m’n leven om het te ‘negeren’. Hoewel ik nu ook wel het voordeel heb dat mensen het deels al een beetje bij me verwachten vanwege m’n studie.

    Ik ben morgen ook nog in Utrecht trouwens, dus app me vooral als je nog wil napraten over de voorlichting, maar als je er een solodag van wil maken geef ik je ook groot gelijk 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s