Februari’ s Muziek

Oeps, twee-derde van maart is alweer voorbij en ik heb Februari’s Muziek nog niet geschreven… Ik was het gewoonweg vergeten – er ging zelfs geen belletje rinkelen toen ik een nieuwe afspeellijst voor maart aan het maken was. Nou ja, met het motto ‘beter laat dan nooit’ knal ik ‘m er nu toch even uit.

Mijn februari-afspeellijst is misschien wel de meest random afspeellijst die ik ooit gemaakt heb. Er zitten een paar nummers in van albums die in februari uitgebracht zijn, maar voor de rest… Het komt doordat ik op een gegeven moment niet wist wat ik moest luisteren en dus ál mijn nummers in mijn Spotify-bibliotheek op shuffle zetten. Er kwamen nummers langs van albums waarvan ik niet eens wist dat ik ze opgeslagen had (en ik dus heel snel verwijderde) maar ook heel veel nummers die ik weer herontdekte. Onder andere If You Ever Wanna Be In Love – James Bay, Long Way Down – Tom Odell, Secret Door en 505 – Arctic Monkeys, You’ve Got A Friend – Carole King, Get Real en Eliza Jane  Douwe Bob en One Day – Kodaline Chef’Special bracht hun rustige nummer Nicotine uit als single, dus toen ik die tegenkwam in de New Music Friday-playlist van Spotify wist ik niet hoe snel ik die aan mijn eigen afspeellijst moest toevoegen want was is dat toch een fijn nummer. Ook even vergeten.

Ik luisterde ook veel naar het nummer I Won’t Give Up – Jason Mraz. De tekst zat opeens in mijn hoofd omdat ik ergens aan moest denken – het is moeilijk uit te leggen maar zo gaat het heel vaak dat ik ergens aan denk en daar een lyrics aan koppel en opeens nu en meteen het liedje moet luisteren. Zoiets had ik ook met You Got It On – Justin Timberlake maar dan omdat iemands iets tegen mij zei dat me aan dat specifieke nummer deed denken.

Dan zijn we – o nee ik – alweer aangekomen bij de nieuw uitgebrachte muziek van deze maand. Vorige maand. Oké, opnieuw: Dan ben ik alweer uitgekomen bij de nieuw uitgebrachte muziek van februari, waar ik volgende maand veel naar luisterde. Next To Me – Imagine Dragons was een erg aangename verrassing en verdubbelde mijn voorpret voor het concert in Öberhausen, 18 april. Nadat ik ‘Fifty Shades Freed’ in de bios zag bleef de soundtrack  Capital Letters – Hailee Steinfeld maar in mijn hoofd zitten en gaf ik toe (aan mezelf) dat ik het toch wel een leuk nummer vond en stopte ik ‘m in mijn afspeellijst. Vervolgens kreeg ik ook de nummers uit de eerste film in mijn hoofd dus die voegde ik ook toe: Earned It – The Weekend, Crazy In Love – Beyoncé en I Know You – Skylar Grey. Ik kan niet ontkennen dat ik vooral deze nummers voorbij liet komen wanneer ik een douche-of kookkaraoke-momentje had…

Het nieuwe album van Justin Timberlake was helaas niet wat ik ervan hoopte. Ik heb het een paar keer beluisterd, maar zelfs tijdens het sporten konden de nummers me niet vermaken… Alleen de nummers Man Of The Woods en Say Something (waar iedereen over hyped) vind ik ‘wel mooi’.  Ik laat zijn concerten in Nederland dus ook aan me voorbij gaan en houd vast aan zijn oude werk. Jammer, maar helaas… Het nieuwe album van Vance Joy maakte me wél heel enthousiast, maar na het uitbrengen van een paar nummers vond ik dat ook niet heel gek. Ik luisterde het meteen die vrijdagochtend, tijdens het bakken van een bananenbrood. Beter kan bijna niet, voor mij althans. Een lange treinreis is ook fijn, overigens, maar die maakte ik die dag dus niet. Mijn favoriete nummer van het album kan ik niet benoemen, ik ben op bijna allemaal even verliefd – alleen van Where We Start, Alone With Me en Little Boy word ik niet héél warm. Maar evengoed mooie nummers en ik sla ze ook niet over, dus dat zegt al genoeg over hoe goed het album is.

Als laatst verraste Kodaline – waar ik nog steeds gemengde gevoelens over heb – me met een EP. Het nummer Ready To Change speelde ze al op Pinkpop, maar de andere drie nummers waren dus compleet nieuw. I Wouldn’t Be vind ik – excuse my french – een zeiknummer, maar The Riddle en Blood and Bones zijn wel heel fijn. Het laatste nummer kwam een keer voorbij terwijl ik voor de Diergeneeskunde-selectietoets aan het leren was (wat over botten ging) en dat vond ik heel grappig. Mijn concentratie was daardoor wel weg dus ik zette mijn muziek toch maar uit – dus uiteindelijk was het helemaal niet zo grappig.


Helaas geen nieuw album van Troye Sivan, Lucy Rose of Dotan, dus ik ben wel benieuwd óf die laatste twee überhaupt  nog nieuwe muziek gaan uitbrengen voor 16 mei, Brussel. Het nieuwe album van Ruben Hein kwam volgens mij wel in februari uit, maar ik kwam daar pas achter in maart dus wat ik daarvan vind, lees je volgende maand. En natuurlijk van het concert van Vance Joy, maar ik denk dat je wel kan raden dat dat geweldig was… Waarom precies zal ik wel bewaren. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s