Een leeg weekend & Comfortabel leven

Een leeg weekend.

Mijn weekend is blanco. Geen plan om uit te gaan, geen lunch- of koffiedates. Ik ga niet leren, want dat heb ik afgelopen twee dagen gedaan. Even pauze. Afspraakjes kunnen altijd nog spontaan komen en hoewel ik daar in principe altijd voor in ben, zie ik een weekend vol me-time wel zitten. Uitslapen, sporten, nog meer schrijven, series en films kijken… Misschien even alleen op pad: naar het filmhuis, lezen in een koffietent… De enige die ik wel zou willen zien is mijn vriend, ook al spreken we vanavond al even af.

Denken aan dit lege weekend voelt heerlijk en ik geniet al bij het idee dat ik maandag pas weer serieus aan de slag hoef. Ik ben goed in alleen zijn, ook nu ik een relatie heb. Dat was in het begin niet zo, toen was ik wanhopig om hem maar zo veel mogelijk te zien en vergat ik alles te doen wat ik juist leuk vond om in mijn eentje te doen. Maar nu wel weer, gelukkig. We kunnen niet altijd bij elkaar zijn en hebben apart van elkaar een heel leven; het enige wat we delen is dat we een tussenjaar hebben, waarin we een paar keer kort weggaan in plaats van een lange reis. We hebben ook een heel ander ritme: op een dag dat hij moet beginnen met werken om drie uur en ‘s avonds een voetbalwedstrijd heeft, sta ik ‘s ochtends al in de sportschool en is mijn dag klaar als ik bijles heb gegeven, dus voor het avondeten nog. We moeten daarom ook echt afspreken, anders lopen we elkaar gewoon mis. Dat had ik eerst niet zo door en zat ik dus best wel over in, nu weet ik dat het helaas niet anders is.


Comfortabel leven.

dav

Zometeen ga ik mijn zomervakantie boeken. Zin in! Ik ga met twee van mijn beste vriendinnen een weekje vertoeven op het strand van Kos, midden augustus. Beetje jammer is wel dat ik mijn salaris nog niet heb gehad en geld heb moeten lenen van mijn ouders om de aanbetaling te kunnen doen. Ik had het veel leuker gevonden als het had gevoeld alsof ik het zelf had betaald. Maar ja, er is niet veel aan te doen. Ik ga zo nog één keer kijken want misschien heb ik het inmiddels wel.

Nu ik dus die aanbetaling moet doen, denk ik wel dat ik drie dagen in de week moet gaan werken om genoeg te kunnen sparen en comfortabel te kunnen leven. Ik weet niet of dat bij mijn huidige baantje lukt, zo niet wil ik iets anders zoeken voor één weekenddag.  Ik kan nu wel bijna alles doen wat ik wil doen de rest van mijn tussenjaar, alleen écht comfortabel leef ik dan niet. Daar bedoel ik mee: regelmatig koffie drinken, lunchen, uit eten gaan of borrelen, of kleding en andere materiële dingen kopen die ik niet per se nodig heb. Nu wacht ik wijselijk tot het einde van de maand, of nou ja tot ik bijna weer salaris krijg, tot ik mezelf deze dingen toesta, want volgende maand krijg ik helaas niet zo heel veel salaris. Ik heb nu bij een bakker gesolliciteerd voor de zaterdag en ik heb een lijstje gemaakt met andere winkels / bedrijven waar ik kan solliciteren voor een weekendbaantje.

Ik heb gewoon een beetje een probleem: als ik geld heb, wil ik het uitgeven. Niet opsparen. In het nu leven, ervan genieten. Maar dat gaat niet als je óók plannen voor de toekomst maakt die niet bepaald goedkoop zijn. Een lang weekend naar Brussel, een week naar Kos… Pinkpop zit er voor nu niet in, gelukkig hoef ik er ook niet super graag heen nu de hele line-up bekend is. Ja, als ik het geld makkelijk neer kon tellen zou ik gewoon gaan, maar dat kan ik dus niet. Zal ik het nog leren voor ik Stufi krijg en geen moeite voor mijn centen hoef te doen, behalve schulden maken?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s