Mindfullness & Projecten

Ik ben sinds kort meer bezig met mindfulness om mijn instelling wat positiever te maken. Ik heb heel snel tegenzin in iets, maar als ik er later mee bezig ben valt het altijd mee. Leren voor Diergeneeskunde bijvoorbeeld, of bijles geven. Sporten ook, terwijl ik me na het sporten altijd goed voel. Sterk zelfs, al weet ik ook wel dat je na één sessie niet per se meteen resultaat boekt. Dat positiever denken gaat al verrassend snel vrij goed. Zeker als ik bedenk dat het niet lang voor ik hiermee begon leek alsof ik in een dip zat. Ik blijf wel altijd de gedachte houden: ‘Hoe lang zal het nu duren voor er iets vervelends gebeurt en ik me weer slecht voel?’ en het is moeilijk deze te negeren. Ik probeer nu tegen mezelf zeggen dat ik tot nu toe overal uit ben gekomen en er op een gegeven moment ‘gewoon weer ben’.

Ik weet niet of ik nou een pessimist of een optimist ben. Is het überhaupt wel zo zwart-wit verdeeld? Ik merk nu zelf dat je je instelling met maar een klein beetje mindfullness  kunt veranderen. Wat ik dan als mindfullness zie? Tijd nemen om te denken en mezelf dus niet constant afleiden met muziek of Netflix. Dankbaarheids / blijheids-lijstjes maken, om eraan herinnerd te worden hoe gelukkig ik mezelf met bepaalde dingen mag prijzen. Grote dingen zoals liefde en vriendschap, kleine dingen als het bestaan van concealer of mooie liedjes herontdekken. En als laatste: stilstaan bij fijne momenten. Dan bedoel ik niet dat je iets doet en dan met alle macht moet denken: goh wat is dit toch fijn, wat heb ik het toch leuk. Maar áls je dan iets doet of je iets overkomt waarbij het je lukt om ervan te genieten, stilstaan bij het geluk dat je dan ervaart. Al is het maar voor heel even. Ik ben van mening dat je niet zomaar kunt zeggen dat je gelukkig bent, want je bent nooit 100% van de tijd gelukkig. Ik denk dat je wel een stap in de goede richting aan het zetten bent als je geluksmomenten kunt herkennen en van het geluksgevoel dat je krijgt kunt genieten.


Projecten.

dav

Hoe staat het met mijn zelfbeeld-project? Dit vroeg ik mezelf laatst af, want ik was er al een tijdje niet bewust mee bezig geweest. Ik vind het in ieder geval nog niet voltooid, maar mijn zelfbeeld wordt wel beetje bij beetje beter. Niet alleen door de selfies, ook door mijn 7 Maanden Project.  Een beetje uitleg is denk ik wel op zijn plaats, want ‘7 Maanden Project’ zegt niet zoveel. Wat dan 7 maanden? Ik wil de 7 maanden die nog resteren voor ik ga studeren (dat rijmt) actief werken om mijn struggles met mijn rug (en alles wat daardoor beïnvloed wordt, van mijn knieën tot mijn schouders) te verminderen. Ik wil dit doen door goed voor mezelf te zorgen, lief voor mezelf te zijn en mijn mindset te veranderen. Ik heb het voor mezelf uitgewerkt wat dat precies inhoudt en wat ik ervoor moet doen om het te laten ‘slagen’. Dit project maakt me hopelijk fysiek en mentaal sterker en dat helpt natuurlijk ook bij het versterken van mijn zelfbeeld. Logisch ook, als je meer sport en je om jezelf denkt .Ik hoop door dit probleem van mij nu eens écht aan te pakken, ik ervoor kan zorgen dat het uiteindelijk geen deel meer van mij is. Dat ik het eindelijk, na deze zeven maanden en dus na vier jaar, los kan laten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s