Alles op een rijtje & Later

Schrijven is meer dan een liefde van mij; ik heb het ook heel erg nodig om bepaalde zaken op een rijtje te krijgen. Ik maak elke week een soort weekplanning, zodat ik weet wat ik wanneer zou kunnen doen, met al die vrijheid die ik heb. Wanneer ik zou kunnen leren, winkelen, afspreken of bloggen, bijvoorbeeld. Anders blijf ik er maar aan denken en schuiven met mijn plannen. Hetzelfde geldt voor wishlists, kooplijstjes en spaarplannen. Maar sommige dingen moet ik juist niet opschrijven en lekker in mijn hoofd laten, heb ik gemerkt. Ik ben weer eens bezig om het gezonde pad te volgen. Voor mijn gezondheid –  maar dat is wel logisch – mijn huid en ook om het veganisme weer wat serieuzer te nemen. Zou ik noteren wat ik daar allemaal voor moet doen en laten, wordt het iets waar ik me aan moet houden. En dan lukt het niet meer. Dan wil ik júíst wit brood, cappuccino’s met gewone melk op mijn werk en alles behalve variatie. Nu heb ik letterlijk niets om me aan te houden, maar in mijn hoofd weet ik wel precies wat ik wil.  Dat is: veganistisch en gezond eten, een wholefoods plantbased diet zoals de Amerikanen dat zo mooi zeggen, maar ik wil ook op een vriendinnenavondje na mijn bakje olijven weggewerkt te hebben aan kunnen vallen op de cadillacs en tortilla-chips en me daar niet schuldig over hoeven te voelen.


Later.

dav

Af en toe fantaseer ik over mijn toekomst. Over later. Het gaat niet bewust; ik laat me door van alles inspireren en denk dan: dat wil ik later ook. Of: als ik mijn leven later beter op orde heb, ga ik dit en dat doen. Het leek wel of ik dit een tijdje niet durfde. Maar nu ik me realiseer dat ‘later’ toch wel komt en maak ik me er minder druk om. Ik heb inmiddels echt zin gekregen om te gaan studeren en ben niet meer zo bang voor wat het mijn relatie, vriendschappen en ook met mezelf zal doen. Dat weet ik niet – ik zie het wel. Wie zegt ook dat mijn relatie, vriendschappen en het met mezelf slecht zal aflopen als ik ga studeren? Het kan ook gewoon goed aflopen. En misschien verwateren sommige vriendschappen, maar ik zal er vast ook nieuwe voor terugkrijgen als ik uit huis ga en ga studeren. Ik moet er gewoon niet zo bang voor zijn, want die angst is eigenlijk voor niets. Het loopt toch wel zoals het loopt en zo niet, kan ik ook het heft in eigen handen nemen en ‘later’ naar mijn hand zetten. 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s