Over

Hoi-hoi, welkom op mijn nieuwe blog: Hopeless Wanderer!

Ik ben Marleen, achttien jaar oud en net klaar met mijn middelbare school. In januari gooide ik mijn toekomstplan helemaal om en besloot ik een tussenjaar te nemen – en dus niet meteen te gaan studeren. Een beslissing die veel mensen verbaasde, inclusief mijzelf. Wat ga ik doen? Krijg ik geen spijt? Word ik niet ontzettend eenzaam? Uit angst voor het onbekende dacht ik er nauwelijks over na en focuste ik me op mijn examens. Eerst slagen, daarna komen de plannen vanzelf, dacht ik. En nu is het dus zover!

Al snel wist ik dat ik door wilde gaan met bloggen, maar niet op mijn oude blog. Ik wilde een plek die volledig in het teken stond van mijn tussenjaar en waar iedereen die geïnteresseerd is kan lezen over wat ik doe – of juist niet doe – en over mijn plannen, avonturen en mislukkingen. Mijn doel is om te laten zien dat een tussenjaar voor iedereen is:  wanneer je een hopeloze reiziger bent, al weet wat je wilt gaan studeren, geen geld hebt om te gaan backpacken door Australië…

Naast mijn tussenjaar-verhalen is mijn nieuwe blog ook een dump voor mijn creativiteit. Je zult dus ook vaak genoeg artikelen over muziek, veganistische recepten, gedichtjes en korte verhalen langs zien komen!

Hopeless Wanderer is een blog waar ik de mogelijkheden van een tussenjaar laat zien, maar ik desalniettemin ook eerlijk zal zijn en mijn fouten zal delen. Daar kan ik – en jij straks hopelijk ook – van leren. Ik hoop dat je plezier beleeft aan het lezen van mijn tussenjaar-belevingen en ik je op welke manier dan ook kan inspireren!

X Marleen